Vill du jobba som golvläggare?

Vill du jobba som golvläggare? Det är ett bra yrke med mycket variation. Du kan få jobb inom golvbyggnation, renovering eller reparation av golv. Utbildningen är inte så lång och du kan få jobb direkt, dessutom med en bra lön. En god vän till mig jobbar som golvläggare och här är vad han säger om yrket:

Golvläggning är ett gammalt yrke som fortfarande är i bruk. Det behövs golvläggare, det är stor brist på dem som kan lägga golv. För längesedan hade man inte riktiga golv inne i bostäderna om man inte var rik. På 1800-talet och en bit in på 1900-talet så var jordgolv det vanliga för vanligt folk, men sedan med all tuberkulos och andra sjukdomar som härjade började folkhemmen att byggas, och då blev jordgolv ett minne blott. 

Golvläggare lägger golv, det är deras jobb, golv finns det många olika typer av. De flesta golv som läggs idag är till för att de ska se snygga ut och inte bara vara praktiska. Men golvläggare kan också lägga golv med ett specialfokus på funktion. Det finns golvläggare som enbart lägger golv i industriellt bruk då det ofta krävs mer kunskap om t ex brandskydd och golvkonstruktioner. Du måste ha en känsla för form och färg och även djup och bredd. Du måste också kunna räkna ut vinklar och hur mycket golvmaterial som krävs för att lägga ett golv. Sedan är det som med mycket annat, ett bra förarbete ger ett bra resultat, man får inte ha för bråttom när man jobbar, för då kan det bli fel, men å andra sidan får man inte vara för långsam heller, för tid är pengar och det är ju kunden som betalar för den tid det tar att lägga ett golv. Om du vill veta mer, så kan du hitta mycket information på Google.